A venit vara!

A venit vara!

A venit vara, cea mult asteptata. Mai nou, avem doar doua anotimpuri, iarna si vara. Am avut parte de o iarna grea si lunga iar acum, intr-un interval extrem de scurt, totul s-a transformat in verde si a inviat. De ce iubim vara? Deoarece a venit sezonul gratarelor, picnicurilor si a camping-ului, aceasta din urma fiind activitatea mea preferata.
Avem aici, in inima Bucovinei, un loc asa numit „Pietrele Muierii”, loc in care pana nu demult obisnuiam sa merg saptamanal, bineinteles in timpul verii cand temperaturile iti permit sa innoptezi acolo.
In urma iesirilor in acel loc cu diferite persoane am auzit si legendele locale. Una dintre ele suna cam asa: „Cu mult timp in urma, in timpul bataliilor cu tatarii, femeile din satele apropiate veneau si se refugiau in acest loc, aducand cu ele toate bogatiile. Era considerat cel mai sigur loc din aceasta zona pana cand, tatarii au descoperit acest loc si urcand pe pietre, au impins si omorat toate femeile care erau ascunse acolo dar nu au gasit comorile ascunse. Se spune ca si acum, in timpul noptii se aud tipetele femeilor si a copiilor in padure.”.
Totusi exista ceva acolo care imi starneste curiozitatea. Terenul de langa „Pietre” este ca o coaja imensa si spun asta deoarce in timp ce pasesc pe el, se aude ca si cum dedesubt ar fi un gol imens.
Va invit si pe voi sa profitati de vara si de zilele toride ale acesteia pentru a va racorii la umbra brazilor batrani din acel loc si sa descoperiti aceasta locatie „misterioasa”, destul de necunoscuta si ascunsa in padure.
In copilarie iubeam iarna dar acum iubesc vara.

4 gânduri despre „A venit vara!

  1. Al cui este blogul spre care ai pus link? Eu nu pot vedea decat un articol acolo.
    Cand am scris despre Bucovina, habar nu aveam ca ascunde asemenea frumuseti. Vazusem poze la prietena mea, care are bunicii acolo, dar ceea ce vad la tine imi depaseste asteptarile. Primiti ploiesteni in vizita? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s